(recept
si oblíbilo 11 návštěvníků)
Jahodová kostka
Potřebné ingredience
Korpus: 5 vajec, 120 g cukru krupice, 120 g polohrubé mouky. Krém: 200 g zakysané smetany, 200 g mačkaných jahod, 3 PL cukru moučka, 1 Rama cremefene ke šlehání, 4 želatinové plátky.
Postup přípravy
Korpus: Celá vejce s cukrem vyšleháme do husté světlé pěny, vmícháme prosátou mouku a upečeme na plechu 30 x40 cm na 180°C.Vychladlý piškot rozkrojíme na půlku (30 x 20 cm).
Krém: Smícháme zakysanou smetanu s jahodami a cukrem, vmícháme předem ušlehanou Ramu cremefine a rozpuštěné želatinové plátky podle návodu na sáčku. Natřeme obě poloviny piškotu a po chvilce tuhnutí je přiložíme na sebe. Necháme ztuhnout v ledničce. Dozdobíme šlehačkou, pokud jsme si trošku odložili stranou.
Krém: Smícháme zakysanou smetanu s jahodami a cukrem, vmícháme předem ušlehanou Ramu cremefine a rozpuštěné želatinové plátky podle návodu na sáčku. Natřeme obě poloviny piškotu a po chvilce tuhnutí je přiložíme na sebe. Necháme ztuhnout v ledničce. Dozdobíme šlehačkou, pokud jsme si trošku odložili stranou.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
chalupnicka
(upraveno)
10. 8. 2011, 8:49
Ivanko-tak jsem opět použila jeden z vašich receptíků-a opět s velkým úspěchem(ale tak rychle se snědl-že jsem nestačila nafotit) akorát jsem vykrojila kulatou formičkou a nahoru na šlehačku jsem dala jahudku-byla to náramná dobrota-moc děkuji za recept.Alča
kubikulka
(upraveno)
21. 7. 2011, 23:51
gonzar
(upraveno)
21. 7. 2011, 21:31
Ivuš, to je nádhera, krásný zákusek. Co Ty toho napečeš a takových krásných dobrot. Jsem přesvědčená, že Ty to nejíš. Jinak by jsi nebyla tak štíhlá a to mám já jen Jsi velká šikulka a kouzelnice.
jana + 2
(upraveno)
19. 7. 2011, 20:41
to maslo tam musi byt? A da se nahradit jinym maslem, pokud ano tak jakym?
spero
(upraveno)
20. 7. 2011, 21:28
@jana + 2
Janičko, nejdřív jsem si myslela, že si ze mě děláte legraci, ale pak jsem se dívala na Vaše stránky a vidím, že žijete v Anglii a proto asi nevíte, že Rama cremefine ke šlehání není máslo, ale rostlinná šlehačka. Dá se nahradit jakoukoliv smetanou ke šlehání, kterou si ušleháte. Ne ale šlehačkou ve spreji, ta se hned rozpouští.
chalupnicka
(upraveno)
18. 7. 2011, 23:16
Zase jedny skvělé řezy-děkujeme Ivanko-vypadají skvěle
spero
(upraveno)
19. 7. 2011, 20:31
@chalupnicka
Díky Alenko. Rádo se stalo.
Pami
(upraveno)
17. 7. 2011, 9:50
To vyzkouším
GREPIK
(upraveno)
17. 7. 2011, 9:00
to vypadá lákavě,recept si hned vytisknu
vikuša
(upraveno)
16. 7. 2011, 9:27
Nádhera!!!
dorty
(upraveno)
16. 7. 2011, 7:59
dobrá mnamka